Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

1.-e szombat. Béreltünk kipróbálás céljából bicikli után köthető baba szállító utánfutót. Lili és Kata ebben csücsült és az Apukájuk húzta őket. Nóri ügyesen bicajozott egyedül. Na de azért nem volt ennyire idillikus a helyzet, mert Lilinek nem tetszett elsőre a dolog azért volt nagy nyekergés, és sírás de aztán rájött, hogy ez nagyon jó és akkor már oké volt a dolog. Régen volt ilyen szép napunk, jó sokat voltunk a szabadban és bicikliztünk sokat. Ma voltunk a TV2 Babavilág műsorában ami itt megtekinthető: http://tv2.hu/babavilag/video/babavilag-harmas-lombikikrek

 

2.-a vasárnap. Délelött annyira szép idő volt, hogy elmentünk bobozni. Mivel Lilike nem nagyon szereti az új és nem megszokott dolgokat ezért Ő nem csúszott. Így Nóri kétszer csúszott Apujával és egyszer Kata is lecsúszott Apujával. Így mindenki nagyon jól érezte magát ki azért, mert csúszott másik kisasszony pedig azért, mert nem csúszott. Majd délután a lányok másod unokatestvérének a születésnapjára voltunk hívatalosak. Elképesztően jó kis buli volt, ugrálóvárral együtt. Mindenki szuperül érezte magát. Csuda jó volt az egész hétvége, szép idővel.

 

5.-e szerda. A konduktív pedagógus szavai következnek. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy mennyire szeretek olvasni a lányaimról, hogy mi történik az órákon. Eszter mondta, hogyha szeretnék akkor maradjak ott egyszer és nézzem meg. Nem tudom szeressek-e vagy sem. A szívem szeretne, de az eszem nem, mert Kata akkor ha ott vagyok még hisztisebb, vagy csak akkor hisztis mindegy nem jó írányba megy a dolog ha ott az anya, mert akkor ott a megmentő és lehet panaszkodni. "Kedvenc" Pe... intézetemben "kedvenc" Bé.. Csi... egyszer közölte, hogy igen azért nem csinálják a gyerekek a széken ülést és kapaszkodást, mert tudják, hogy Ön ott van és ha bármi baj van akkor Ön elkapja őket. Érti ezt valaki azért vagyok szar, mert a gyerekem bízik, megbízik bennem, hogyha történik vele valami akkor én megvédem, elkapom. Idióta... Na de kit érdekelnek ezek a dolgok inkább Eszter szavait tolmácsolom:

"Ma sokat hívogattuk a napocskát -dalban, versben, furulyaszóval, hogy süssön nekünk még jó pár napig. Dupló kockákból tornyot építettünk, mindkét kezünket használva, megneveztük a színeket is. A kimozgatás után a kis súlyzókkal ismerkedtünk és egyet-egyet (0,5kg) a bal karunkra tettünk. Kata 4-5 percig is megtartotta a karján, ebben manipulált. Lili csak rövidebb ideig fogadta el, ebben gurult és labdázott. Kata a délelött folyamán többször is viselte, pl. a térdkézláb lépegetésnél. Nagyon ügyes volt benne többször megdícsértem! Lili a fokosszékkel lépegetésben ügyeskedett, a karsínt viselve szépen tologatta a széket. Dolgoztunk fekvő helyzetben gurultunk, térdeltünk, térdelésben hintáztunk a bal karra támaszkodást tanulva. Bordásfalnál többször is felálltunk, miközben a háztetőről, fa tetejéről kiszabadítottuk, lesegítettük a kiscicákat. Ez a játék nagyon tetszett a lányoknak. Jövő szerdán újra találkozunk. "

Ma reggel minden olyan gyorsan történt, a lányokkal már 7.30-kor lent voltunk a Nóri ovijában, mert fényképezés volt, gyorsan letudtuk. elkövettem egy hibát kértem a férjemet, hogy jöjjön le Ő is. Mondanom sem kell nem kellett volna. A gyerekekekről a közös képen, mikor Lili másodszor mászott el akkor tiszta idegbeteg lett és közölte, hogy jó elég volt megyünk. Így nincs olyan kép ahol egyszerre oda néznek a lányok. Tanuláság Apa eddig sem volt ott a fényképezésnél és ezután sem lesz. Vigyor Majd 8.25-re beértem a Lili Kata ovijába ahol már vártak a fejlesztők és nagyon gyorsan elkedztem itatni a csajokat. Lili jó fej volt Katát nógatni kellett, de 8.40-kor el tudtam indulni Pestre és oda értem a lábam kezelésére 9.30-ra. Na megvolt a kezelés és gyorsan spuri a nagyokért az oviba és oda is értem. Hippi-é hippi-ó minden időben történt. Már csak 16.15-kor kell etetni a Lilit és a Katát és leérni Nóriért 17-re a külön tornára és onna még egy bevásárlás és vége a napnak, ja nem mert Született feleségek vannak és a rabja vagyok ennek a sorozatnak.

 

12.-e szerda. Konduktorunk megint nagyon jó dolgokat írt. Egyszer ha nem fogok a lábammal kezelésre járni akkor majd megírom a személyes tapasztalatomat az óráról, de addig ez így olyan szuper. Vigyor

"Ezen a szép napon sokat beszélgettünk az őszről, a természetről. Vizsgálgattuk a diófa levelét és termését. Diót törtünk ki kalapáccsal. Lili és Kata nagyon élvezték. A passzív kimozgatásnál sokat énekeltünk, a fekvő feladatoknál pálcával, karikával és ladával tornáztunk. Ma sikerült a pálcafogást háton fekve mindkét kézzel szépen megtartani, néhányszor fel és le emelgetni. Sokat nyújtottunk és hajlítottuk a térdeket, labdát rugtunk háton fekve. Nagy kockákból kutyaházikót építettünk, hogy a kiskutyák bebújhassanak az eső elől. Bordásfalnál, asztalnál feláltunk, tanultuk a váltott lábtalpratételt felállást. Térdkézláb állásban Lili sínben, Kata súlyzóval a karján tovább dolgoztunk a váltott láb előre vitelén, lépegettünk kislovaglóval, felkapaszkodtunk a csúzdánál, nagyokat csúsztunk. Gurultunk, hason fekvésben labdáztunk, húzódzkodtunk. Nagyon ügyesek voltatok lányok, jó étvágyat az ebédhez!"

Na szóval ilyen nagyon változatosak az órák. Bemegyek majd egyszer és rá se fogok ismerni a lányokra olyan kis ügyesek lesznek.

 

15.-e szombat. Lánykáim nagyon jó fejek voltak, csak engem vetett ki az ágy már 5.30-kor. Kipattantak a szemeim és fent voltam, hogy miért nem tudom. Na mondom ha már fent vagyok akkor megfőzöm az ebédet. Rakott krumplit gondoltam el, el  mert lehet csendben csinálni. Oda tettem az alapanyagokat főzni és leültünk Nórival TV-ézni. Ja igen, mert Nóri is felkelt velem. Majd 7-kor felkeltettük Apát is, mert kezdődött a Forma1 és akkor na a Kata is felkelt. 8-ra készen volt az ebéd megfőzve, megsütve mikor Apucika 8-15-kor kijött. Képes volt bereggelizni az ebédből. NevetésKacsintás Ekkor még Lilike húzta a lóbőrt és képes volt a csaj 9.18-kor felkelni. Jó kis alvókája van, de aludjon is, mert hétközben kötelező kelés van sajna. Miután délután Nóri barátnőjének a szülinapjára voltunk hívatalosak ezért 12-után kicsivel le is tettük őket, minta Lilim olyan jó volt, hogy el is aludt 3 óra fentlét után. De mindenki gyorsan elaludt, mert nagyon szerettek volna buliba menni. Pancsi szülinapja nagyon jól sikerült és mindenki jól érezte magát. Itt meg is lehet nézni mennyire jól érezték magukat a gyerekek. http://www.youtube.com/watch?v=whA7HNOGmwk

 

19.-e szerda. Ma bent voltam a konduktív foglalkozáson. Elsőre leírom az írást: "Ma Anyának megmutattuk milyen ügyesek vagyunk... Labdáztunk és énekeltünk, kicsit átmozgattuk a karjainkat, lábainkat. Kata és Lili ma is ügyesen végezte a pálcára fogást, megtartást, fe le emelést mindkét kézzel, hátonfekvő helyzetben. A karikát sikerült két kézzel hátonfekvő helyzetben oldalról megfogni, megtartani. Tanultuk a karok törzs mellé vitelét és megtartását, a térdek aktív nyújtását. Háton fekvő helyzetben labdát rúgtunk, fociztunk, jót nevettünk. A térdkézláb állást, hintázást és lépést Kata súlyzóban, Lili sínben gyakorolva tanulva az ujjak nyújtását, letámasztását. Anyával diót törtünk mert a múlt héten nagy sikere volt és persze eszegettünk is. Ma sokat álltunk és gyalogoltunk a kislovaglószékkel, tanultuk a szék előretolását, a fogás megtartását. Kedves Lili és Kata a is jó volt veletek tornázni, jó étvágyat." Na most jönnek anya szavai...Vigyor Szóval szerintem zavartam az órát, pedig az első részben csendben voltam, majd mégis beszélgettünk Eszterrel a lányokról. De akivel éppen Eszter nem foglalkozott az a csaj rögtök felpattant és hozzám jött. Pedig az lett volna, hogy háton fekve lent kellett volna maradni a padlón. Na ne jött össze, Katának azért volt ami nem tetszett és elkezdett engem hívni és sírni, majd ellkezdtem elötte mászni és akkor már semmi baj nem volt és jött a lányka. Lili viszont minta gyerek volt valóban. Kata igazi énje is kibújt. Hihihi Na jó ami Katából kibújt az a láz volt, hajnalban 5-kor keltünk és a lány lázas lett, semmi egyébb csak lázas, ezért kapott kúpot és valószínű ettől volt nyügibb és levertebb. De azt gondolom jobb mindenkinek ha nem vagyok bent, mert akkor teljesen másként viselkednek. Nagyon sok mondóka van az órán és sok jópofa történettel próbálja a konduktor motíválni a lányokat. Na ja és az óra ideje a két lánynak együtt 8.15-től 11.15-ig 3óra folyamatos motíváció és odafigyelés nem semmi.

 

21.-e péntek. Mindkét lányka megette a levest, szóval a folyadék megvolt hála égnek. A második fogás pedig mexikói tárkonyos ragu volt tésztával. Kata tönkre ette magát belőlle... két kanállal sikerült majd mondta, hogy nem kell. Ja de a levesre pedig mondta, hogy finom.Vigyor Nem válogatós és nem is elkényeztetett a lányka, á dehogy. Lili pedig ennek a felét ette meg. Ma a fejlesztásesen festettek és színeztek, majd Andi kivágja és lapra ragasztja és akkor haza hozhatom az utókornak eltenni, hogy milyen ügyes az összes kislányom. Nórinak már van egy fakkja a szépségeinek amit csinál és mostantól lesz a Lilinek és a Katának is hú de szuper. Olyan izgi ez az ovis lét aki ismer tudja, hogy minden porcikám tiltakozott ellene és csak az utolsó kötelező pillanatban mentek a lányok, de továbbra is azt gondolom, hogy a világ legjobb dolga, hogy közösségben vannak és ott a legjobb ahol vannak. Nem kevés energiába került, hogy ide járjanak a lányok, de olyan szuper a vezető, a konduktorok, az ovónénik, hogy nem semmi. Ha az idő engedi mindennap mennek a gyerekekkel sétálni és az én babakocsis csajaimat is elviszik, ma Lilit el is altatta a séta aludt egy kicsit a csaj. Hétfőn Andi néni ír a lányokról szóval friss és naprakész leszek s írom amit a füzetben látni fogok.

 

23.-a vasárnap. Nem telt el az "ünnep" orvos nélkül nálunk. Lili nagyon csúnyán köhög. Na ez enyhe túlzás volt, olyan mint egy erős dohányos. Kihívtuk az ügyeletet aki megállapította, hogy a tüdeje tiszta és nem is piros a torka. Hoppá szóval semmi baja a gyerekenek, de hányásig köhög...

 

24.-e hétfő. Ma reggel miután felkeltünk megetettem a lányokat. Katával egy kicsit össze vesztem, mert Ő nem akarta bevenni a gyógyszert, én meg szeretem volna. Na ennek fényében miután megitta a tápszert olyan lett, mint egy rongy a szó szoros értelmében. Nyeklett nyaklott nem volt tartása a gyerekenek és nem is nagyon látott. Néztük, hogy roham-e vagy sem, de nem bírtuk eldönteni, csak folyamtosan aludni akart. Remek majd kicsit magához tért és kérdeztem tőle, hogy hányni fogsz? Mondta, hogy igen erre hoztam a lavort és a kis édes bele hányt a lavorba. Majd letettem aludni. Közben a nem beteg Lili is kihányta a tápszert szóval szuperül kezdődött a hét... Ilyenkor OITI-.t hívom, hogy mi van? Voltunk a tüdőszantóriumban is, hogy ott is megnézzék a lányokat és ott sem volt semmi sem a tüdejében. Most inhalálunk és köhögést csillapítunk és a héten úgy döntöttem ennek függvényében, hogy pihenünk és nem megyünk oviba így legalább addig alszanak ameddig akarnak. Nagyon sajnálom, de lehet, hogy kimerültek a csajok. Kicsit ráparáztam, hogy jaj most mi lesz nem kapnak fejlesztést, de Apa azt mondta, hogy egész délelött aludtak szerintem mi lett volna az oviban? Oda viszem őket és hívnak, hogy menjek értük, na ezzel győzött meg, hogy mindenki pihenjen.  Ebben a mindekiben én nem vagyok benne, mert én viszem Nórit oviba.

Jaj bocsika csak egy idézet ami nagyon megfogott és igaz a mostani részére az életemnek, megpróbálom így felfogni a dolgokat. Vigyor Igaz azért bánkódni lehet...

"Eljön egy pillanat az életedben, amikor rájössz, hogy ki az, aki igazán számít; hogy ki az, aki sosem számított; ki az, aki többé nem fog és ki az, aki mindig is számítani fog... ezért ne aggódj azok miatt, akik már a múltad részei: megvan az oka annak, hogy a jövődben ők miért nem szerepelnek..."

 

26.-a szerda. Néztem ez a remek TV-ét és természetesen kórház sorozat volt benne ahol az egyik anyukának a lombik prgram során 3-as ikrei lettek a másiknak pedig nem sikerült a beültetés. Ekkor eszembe jutott, hogy 2006. március 10.-én mi is történt. Reggeliztem otthon az ágyban, mikor is azt gondoltam, hogy WC-re kell mennem és mikor felálltam akkor egyszer csak elfolyt a magzatvíz. Hívtam az orvosomat, aki remek módon kinyomott majd kikapcsolta a telefonját... (Soha sem hívtam semmiért sem csak ha időpontot akartam egyeztetni vele és a kórházban a magánrendelői árakat fizettem neki...) Na ekkor hívtam a kórházat ahol megkeresték és elmondtam, hogy mi van. Annyit mondott, hogy hova vitessem magam és ennyi is volt a beszélgetés. Hívtuk a mentőket is természetesen közben, akik küldtek értem, egy szállító mentőt. Ez azt jelenti, hogy van benne egy vezető és egy mentő ápoló. Ja ebben per pillanat ágy sem volt csak ülés amire mondták, hogy vigyek magammal törölközőt, mert nagyon hideg. Hála égnek kedvesek voltak és valóban abba a kórházba vittek ahol volt koraszülött intenzív, na jó kb. 1km-re volt a két kórház egymástól ahova vinniük kellett volna, de mivel mondtam, hogy ott várnak ezért mentünk oda. Sose voltak még ott a mentősök, ezért mikor kiszálltunk akkor kb. a legkisebb túlzás nélkül 30 lépcsőt másztam meg fel és le, mert nem tudtuk hova kell menni. Majd végre bementünk az alagsorba ahol jött szembe velünk az orvos, de mivel meg kellett neki nézni, hogy mi van az UH-ban addig kint vártunk. A folyosó dugig volt várandósokkal és nem várandósokkal is és természetesen a hozzátartozókkal is akik ültek. Senkinek ismétlem senkinek sem jutott eszébe, hogy a holt sápadt várandóst, aki két mentős támogat jobbról és balról átadja a helyet. Egy két de jó neki Ő szülni fog ma elhagyta a sok agyas száját, de más több nem. UH megvolt majd felkerültem a szülőszobába ahol is rámtettek 3 szívhangot érzékelő monitort. Egyik lányom folyamatosan "elmászott" és nem lehetett érzékelni az éppen ott lévő nővérke nagyon ideges volt és mikor már sokadszor jött be közölte, hogy jó lenne ha nyugton feküdnék. Aztán kiderült, hogy nem is a lányom mászott el és nem is én mocorogtam, hanem a gép nem volt jó. Közben kaptam az alkoholos infuziót, hogy ne táguljak tovább és megállítsák a görcsöket. Ebből a remek cuccból pont 7!!! palackot folyattak le ami 3,5liter. Ide bejönni a hozzátartozóknak nem lehet csak úgy ha csöngetnek. Ez a drága nővérke közölte velem, hogy jó lenne ha nem járkálnának be ennyit hozzám, mert neki kell kinyitni az ajtót és nem fog ennyit felugrálni. Mondta nekem, mire szépen inteligensen közöltem vele, hogy neki ez a munkája és ha nem tetszik menjen haza és egyébként is mondja a szüleimnek, hogy nem jöhetnek be a gyerekükhöz ne nekem aki ide van képletesen kötve egy ágyhoz. Többet nem jött be a hölgy és az sem volt baj, hogy hozzám bejöttek a hozzátartozóim. Minden reggel volt, tehát a koraszülött osztályon tudták, hogy 3-as ikres anyuka fekszik és bármikor megszülethetnek a gyerekek és akár nem is benne volt a pakliban. Lejött a koraszülöttes orvos és kérdezte, hogy van-e kérdésem, mi lett volna??? Annyit bírtam mondani, hogy mentsék meg a lányokat, mert én nem tudok nélkülük élni, de ők tudnak nélkülem. Aztán sokszor jöttek be nézni a méhszájamat és a szívhangokat. Egyszer csak eljött a sokadik vizit nálam, mert olyan sok alkoholos infuziót kaptam, hogy "berugtam". Arra emlékszem, hogy az orvos megkérdezte, hogy mennyit kaptam mire a nővérkez közölte, hogy mennyit az orvos kiakadt, hogy miért adtak ennyit. A válasz az volt, hogy te mondtad, hogy adjunk neki, jó de nem ennyit. Aztán kaptam valami csoda szert amitől kezdtem kitisztulni. Pont hét orvos volt bent felettem mikor is még be voltam "csiccsentve" és a körszakálassal közöltem, hogy jé itt a mikulás. Kimentek az erkélyre értekezni ahol is megbeszélték, hogy én ma nem fogok szülni. Mondtam az orvosomnak (akinél egyszer voltam a Géndiagnosztikán UH-on), hogy hova megy? Mondta, hogy edzésre, de ha baj van vissza jön. Eltelt egy kis idő mikor is szóltam, hogy nekem nagy WC-re kell mennem, erre jött a szülésznő és közölte, hogy ne nyomjak. Mondtam, hogy én nem nyomok és ekkor megfogta (most már tudom) a Lili fejét és tartotta nehogy megszülessen hüvelyi úton. Közben az orvos is megérkezett és olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy még a lámpát sem kapcsolták fel sehol csak utánunk kattantak, mert rohantak velem a műtőbe. Mást sem bírtam mondani, csak a bevett kis szövegemet, hogyha választani kell akkor a lányokat mentség meg és engem ne. Aztán mivel a koraszülött osztályon csak egy doktornő volt és 3 nővérke nem sikerült megfelelően a lányokkal foglalkozni. Nem érdekes, hogy a legkisebb és a legutolsó kislányom az egészséges??? De erre mindenki rácsodálkozott amikor a lányokkal jártunk mindenhova sokszor vissza is kérdeztek, hogy a legkisebb és a "C" van rendben? Természetesen a záróban az van, hogy gyerekorvos-OK, szóval többes szám, de mivel voltak ott más anyukák ezér tudom, hogy nem volt csak egy orvos... Ez történt velünk a lányok születésnapjukon, kicsit össze foglalva és cizzeláltan. Lenne még mit írni, de azt gondolom ennyi elég... Csak azért írtam le mert eszembe jutott, hogy nem akartam nélkülük élni és olyan jó, hogy ennyien vannak és itt vannak, mert így még van remény ha bármire nem is reménykedni mindenképpen lehet.Kacsintás Éppen ezért megyek is és begyűjtök jó sok puszit és játszunk tovább, mert megjöttek a csajok. NevetésNevetésNevetés

 

27.-e csütörtök. A Kata ma nem volt semmi. Egész nap csak csúnyán beszélt és mindenkit szóval tartott, de nem látott. Ott állt az ember elötte és kérdezte, hogy hol van. Délután nem aludt és nem csak nyűgös volt hanem mondom kis befordult volt a lányka és nem viselkedett szépen sem. Aztán letettük este és olyan keserves sírásba kezdett, hogy Nóri leköltözött mellé és 3-an aludtak együtt. Kata egyszer csak megjelent és kijött hozzánk. Sajnos úszott a szeme és kezdett a szája félre állni és lebénult az egyik oldala. Na éppen a legjobbkor kaptuk el a kezdetén a rohamot. Kapott is azonnal egy diazepamot így a görcs azonnal múlt és kaptam egy rongybabát helyette, de nem görcsölt és elaludt. Nem pánikoltam, mert egésznap nem volt baj és jók voltunk a folyadékkal és így legalább a gyógyszert is ki tudta aludni. Majd hajnalban felment a láza 39fokra. Na most légy okos anyuka mi volt ez lázgör "csak" vagy roham???

 

28.-a péntek. Kata ma egy kis nyűgi pók volt és sokat aludt nem volt használható állapotban a drága. Reggel hívtam a kórházat, hogy akkor lehet kéne egy gyógyszerszint ellenőrzés és megbeszéltük, hogy jövőhéten megtesszük. Addig is én partizán akcióként megemelem az adagját. Ha tetszik ha nem az én pofámon már elfér... a lényeg, hogy a lányoknak legyen a legjobb a többi nem érdekel.

 

30.-a vasárnap. Mai napi cukiság. Pakolok a csajok után még ők a szobájukba mennek és ott kezdenek éppen szétpakolni. A LEGO a leg gázabb, mert egy borítás és millió darab van szana szét a földön. Most is ezt történik és megyek be a nagyszobából viszem be a lányok játékait a sajátjukba mikor is benyitok és Nóri éppen mondja Katának, hogy építsen neki egy házat. Olyan édes majd mondja Lilinek is, hogy Ő is építsen neki egy házat. Katától a válasz az volt, hogy jó és elkezdte építeni a házat a Nórinak. Cukik és elképesztően jó testvérek. De van az ördögi oldal is igaz ilyenkor az nem jut eszembe. Kacsintás

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 40
Heti: 101
Havi: 974
Össz.: 438 746

Látogatottság növelés
Oldal: 2011. október
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »