Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

5.-e szombat. Nóri az oviban hallotta, (itthon is megesik sajna) hogy basszus (bocsika). Egyszer kétszer használta is mikor valami nem sikerült neki. Kata füle nagyon jó (ha a szeme nem is annyira) természetesen sokat megjegyez amiket nem kéne. Állunk ki a kocsival és a férjem kicsit erősebben nyomta meg a féket és hirtelen állt meg a kocsi, erre Kata közölte, hogy basszus na Apa. Na ezt a kocsiban kis négyzetméteren megállni, hogy nem röhögünk. Nem mondom, hogy egyszerű volt bevallva nem is sikerült. Ráadásul elsőre vissza is kérdezünk egymástól, hogy mit is mondott mikor nyugtázzuk, hogy azt amit hallottunk akkor jön a röhögés. Ők is nevetnek ezerrel. Csúcs kis családom van. Ciki, hogy erre büszke vagyok? Na nem baj ha így is van beszél és oda illően beszél nem csak össze vissza van esze a kislányaimnak.

 

7.-e hétfő. Vége az őszi szünetnek és elindult megint az ovis szezon.  Lili és Kata fejlesztője írt a lányokról egy csomó szépet, jót de a füzetet sajna bent hagytam, majd pótolom és leírom, mert büszke vagyok rá amiket írtak a lányokról.

 

8.-a kedd. A gyógypedagógus összefoglalója az októberről. "Gyógypedagógiai foglalkozás"

Kata és Lili októberben is vidáman és lelkesen vett részt minden foglalkozáson. A kinti borongós idő ellenére a kis csoportszobában mindig felhőtlen a jókedv. Mindkét kislány érdeklődő és közreműködő. Volt, hogy Eszter nénivel közösen tornáztunk, de egyénileg is végeztünk játékos-mozgás feladatokat. Minden kis lépés az apró lábacskákkal és minden karnyújtás a kicsi kezekkel nagy akaraterőről és kitartásról tanúskodik. Néha előfordul, hogy Kata kissé elfárad, ilyenkor szusszan egyet, aztán kis idő múlva folytat mindent ott, ahol abbahagyta. Lilike nagyon türelmes és békés. Azt is jól tűri, ha testvérével osztozni kell egy-egy játékon. A hónap során eddigi feladataink voltak:

-saját test körberajzolása - testrészek megnevezésével,

-zenehallgatás rögmászó hangya ritmus tapsolással,

-mondókázás az ujjakról

-falevél ragasztás - papírtépéssel

-ellentétes kéz és láb mozgások

-mozdulatokkal kísért versek, mondókák: Dióbél bácsi, süti-süti pogácsát... Eddigi munkájukért mindketten dícséretet érdemelnek.

 

9.-e szerda. Katával és Lilivel ma nagy nyomtatásba fogtunk. Az ujjainkkal labdát pöttyöztünk, tenyerünkkel kéznyomatot készítettünk. A fekvő feladatsorban már sikerült a lányoknak 2-3 összetett feladatot folyamatosan, egymást is kivárva megcsinálnia (ráfogások, megtartások, karemelések, nyújtás - hajlítások). Gyakoroltuk a felüléseket, manipulálttunk törökülsében. Tovább tanultuk a térdek akaratlagos nyújtását-zárását. Pihenésképpen ledaráltuk a múltkori alkalommal feltört diókat. Tekertük a darálót, kanállal veregettük a diót, a végén pedig jót falatoztunk belőle. Lili és Kata nagyon élveték a munkát. A bordásfalnál többször felálltunk, tanulva a talpratételt és a fogás megtartását, a térdek nyújtását. Lépegettünk térdkézláb állásban, a kezünkön súlyzóval, a lábakat váltva víve előre. Közben meckós versikét mondogattunk. Ma is volt csúszdázás, mindkét kézzel felkapaszkodva, a fellépést tanulva. Jót játszottunk a ladaházikóban is. Térdelésből felguggoltunk, guggolásban hintáztunk, majd gurulás közben nyújtottuk a térdeket. Nem maradt el a lépegets sem, amit ismét kislovaglót fogva tanultunk. Ez a nap is sok munkával, jókedvűen telt! Ügyesek vagytok, lányok!

 

16.-a szerda. Konduktív pedagógiai foglalkozás. Ma Lilivel és Katával nagy hangsúlyt fektettünk a térdelőtámaszban történő váltott láb előrevitelre. Ezt a mozgást különböző helyzetekben, nehezített feladatokban tanultuk (egyenletes talajon, létra fokainak átlépésével) A lányoknak többszor sikerült pontosan kiveitelezniük a mozgást. Ugyancsak sok időt szántunk a bal felső végtag nyújtásának tanulására az élért helyzetek megtartására. Dolgoztunk háton fekvésben karikával, pálcával, hason fekvésben labdával, térdelőtámaszban, ülőhelyzetben. Húzódzkodtunk hason, különös tekintettel a bal kar előrenyújtására, erősítésére. A kezek és karok izomzatának erősírésre sokat szivacslabdáztunk, vizet préseltünk.  Ez Katának és Lilinek nagyon tetszett. Ha már előkerült a víz pihenésképpen nagy törülgetésbe fogtunk, mindkét kezünket használva. Napirendünket követve tanultuk a talpratett lábbal felállást, az álló helyzetben nehezedést különböző támaszkodását. Lépegettünk tanulva a kislovagló előretolásokat is. Nagyon jó volt veletek dolgozni Lili és Kata.

 

25.-e péntek. Kicsit lusta vagyok kimenni, mert a kocsiban hagytam a füzetet pedig a gyógypedagógus írt a lányokról. Holnap pótolom, de most már nagyon hideg van. De azért van egy kis meglepi, Kata Dévényen vezetve jár, ami itt megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=ugLUgI4C03E Ma nagyon rossz dolog történt majdnem. Jöttem haza Lilivel és Katával és mentünk Nóriért az oviba és mivel tudtam, hogy alszanak és az ovi kapujában állok le és nem viszem be őket ezért 26 fokra fűtöttem be a kocsit menet közben. Ez annyira jól sikerült, hogy a fejem kétszer bukott le és majdnem elaludtam. Gyorsan hívtam is a férjemet, hogy beszéljünkmég oda nem érek a Nóriért, mert a Lili Kata alszik és én is melléjük bukom ha így folytatom. Na de haza értünk rendesen és így én is lefeküdtem a csajokkal és aludtunk 4-en ahol 3-an szoktak. Na erről kellett volna egy kép.

 

29.-e kedd. A füzet nincsen meg egyenlőre ezért nem írtam le mi van benne. Ma megvolt az influenza elleni oltás. Nagyon hősiesen viselték a lányok. Nóri már előre megmondta, hogy Ő bíz hisztizni fog. Így is lett úgy befeszített, mint egy beton, de megkapta az oltás Ő is és mondta, hogy annyira nem is volt rossz. Lili mikor lehúztam neki a nadrágját attól kezdve sírt, de csak olyan jelzés érték szerűen. Kata a hős Ő meg sem nyikkant. Imádom őket olyan ügyesek na és akkor remélem, hogy innentől kezdve nincsen influenza. Ugye? Kedves olvasóink szeretnélek megkérni titeket, hogy akinek van facebook-os hozzá férése vagy tweet-es és nem nagy kérés nyomjon egy lájk-ot a kislányaim és a mi álmunkra ami a következő linken érhető el: http://nescafe3in1-effekt.hu/projekt/70079b3193 Nagyon köszönöm.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 40
Heti: 87
Havi: 960
Össz.: 438 732

Látogatottság növelés
Oldal: 2011. november
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »