Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

1.-e vasárnap. Nem tréfa, hogy végre megint itt vagyok és ha már itt vagyok akkor gondoltam megosztom mindenkivel milyen szépeket találtam magunkról itt: http://ribizlifoto.blogspot.com/  Jelen pillanatban a 3.sorban vagyunk a vége felé fekete-fehérben. Érdemes a sok gyönyörűséget megnézni a lányokról és mi is megjelenünk egy két helyen. Nevetés

 

2.-a hétfő. Nem csak a gyerekekről írok ezért leírom a boldogságomat is... Ma a drága férjem itthon volt és csak mi és csak mi és csak mi kettesben voltunk. Hú de szuper volt ugye ki hinné, hogy természetesen az a sok idő amit a lányok nélkül töltöttünk most nagyon rövid volt. Mikor egyedül vagyok és próbálom ellátni az életünket akkor néha mindig nagyok sok és van az a tényleg néha amikor kevés.

 

4.-e szerda. Konduktor szavai ismét és aki követi a csajok életét jelentem pótoltam a márciusi össze lemaradásomat. Nevetés Na de végre legyünk időben. "A legnépszerűbb játék ma a szivárványút építés volt! A lányok lelkesen adogatták a hozzávalókat, együtt összeillesztettük őket, gurultunk, lépegettünk rajtuk. Nagy sikere volt a focizásnak is, háton fekve, a karok lenttartására is figyelve kellett a labdát váltoo lábbal rugni. Kata és Lili is nagyon sokat ügyesedtek ebben a feladatban. Az erős átmozgatást ma is a fekvő feladatsor követte, sok hajlítással, nyújtással, ráfogással, fogásmegtartásával, felülésekkel. Majd gurulásokkal, kúszással -különösen figyelve a bal karra-, térdkézláb feladatokkal folytattuk. (szivárványút, létra, emelkedő). Pihenéskor ma is volt trambulinozás, majd a felállások következtek (felállás, hintázás) Rajzolgattunk asztalnál, tanultuk a ceruzafogást, a vonalhúzást. Álltunk és lépegettünk fokosszéknél és a kerettel. Térdet nyújtottunk, nehezedtünk, lépegettünk, tartottuk a széket. Gratulálok Lili és Kata, szépen, ügyesen dolgoztatok! Eszter"

 

6.-a péntek. Március havi Gyógypedagógia foglalkozások összefoglalója: " A március kicsit borongósan köszöntött be hozzánk. A vírusok is könnyen ránk találtak az enyhülés miatt. A jókedünk azonban mindennek ellenére töretlen maradt. A kertekben előbújtak az első virágok és kinyílt az aranyeső is. Ezeket le is rajzoltuk és ki s színeztük. Néhány feladat még a tevékenységeink közül: Verstanulás, mondókázás: Dolgozzatok legények... Ecc-pecc kimehetsz... Kézimunkázás: Virágos színező, papírzacskó hajtogatás, festés nemzeti színűre. Dal éneklés: Mit mos, mit mos...? Hej, a Sári piacon.... Megy a gőzös. Mesejelenet eljátszva: A répa mese. Mozgás: Kar-láb nyújtás, hajlítás, hintázás, gurulás, labdázás. Kata és Lili! Most is ügyesek voltatok, ezért megdícsérlek benneteket." Úristen utol értem magam az összes lemaradásomat behoztam.                                                                                                                                                                                                                                                          

20.-a péntek. Ma reggel eljött a várva várt nap, hogy kivegyék Lilinek a manduláit. Várva várt? Hát ki tudja, majd meglátjuk, de nem lehet rosszul hozzá állni. Várom, hogy a gyereknek jobb legyen a műtét után. Félek a műtéttől, altatás fájdalom csupa szuper dolog... De a végét kell nézni ami remélhetőleg jó lesz és nem kell gép és a lány nem lesz annyit beteg. De kezdődjék a nap időrendben. Reggel 7-re bementünk a Heim Pál kórházba és felvették a lányt a kórházi rendszerbe. Majd átballagtunk az intenzív osztályra, mert Lilit, hogy ilyen kis problémás shunt-os kislány ott biztonságos megműteni. Azt hiszem nem írnék az osztályról, mert most még indulatos vagyok, illetve voltam. De vissza Lilire a kisasszonyt bevitték 9 körül a műtőbe és 10 után hozták ki lélegeztetőgépen volt a lányka egészen 15 órá-ig. Aztán kihúzták neki a tubust és mivel ez egy intenzív osztály ahol ha tetszik ha nem a gyerek a legfontosabb ezért van látogatási idő aminek vége volt 18.50-kor de a kisasszony addig is bepuszilt 90ml tápszert és 3 üveges bébi desszertet. Na csak este ne legyen baj, most alszik. Olyan érdekes, hogy az evéssel nem volt baja szépen vette az akadályt, de a nyálát nem szívesen nyeli. Majd megoldódik ez is és minden rendben lesz. Közben jött a doktornő aki műtötte a lányt és kértem, hogy tegyék át a Lilit egy másik ágyba, mert itt ha fel fog állni akkor innen bíz kiesik. Természetesen egy gyerek kórházban nem volt olyan ágy ami megfelelő lenne a lánynak ezért kikötötték az ágyhoz... De kedvesek voltak (állítólag) amikor elaludt akkor kiengedték neki a kezét.

 

21.-e szombat. Reggel sajnos csak 10-től volt látogatás, de elötte telefonáltam és mondták, hogy a nővérkékkel 50ml tápszert evett és többet nem akart. Na legalább evett akkor majd megnézem magamnak a lányt, mert idegenekkel nem eszik. Nem calódtam bementem és a manó tökéletes állapotban volt. Megivott velem 180ml tápszert és ebéádre megevett 2 üveg bébi ételt. Majd jött a doktornő és mondta, hogy a Lili annyira jól van, hogy Ő ezt nem is gondolta, de így most haza engedi a lányt. Így ma haza is jöttünk a legnagyobb örömünkre. Itthon végre az egész család.

 

22.-e vasárnap. Olyan szépen telt a mai nap. Menni igaz nem mentünk sehova sem, csak akertben voltunk, de így volt tökéletes. Az egész lakás takarításával, tökéletes vasárnapi ebéddel, kb. 6 adag ruha kimosásával...

 

23.-a hétfő. Nórit és Katát elvittem az oviba és Lilivel utána haza jöttünk. Nem szeretném, hogy bármi baja legyen a kislánynak és enni is velem eszik stabilan. Olyan jó kis nap volt csak a Lilivel kettesben. Aztán össze szedtem a csajokat és megnéztük magunkat a TV-ben. Aki szeretné az ezen a linken megteheti: http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/04/23/18/Harmasikrek_fogyatekossagbol_elony.aspx

 

25.-e szerda. A konduktor ma ide jött hozzánk, mert Ő egész délelött van a csajokkal az oviban és utána csak ebédelni és aludni mennek be a csoportba kis túlzással... Ezért most olyan jó, hogy Lili is megkapja a fejlesztést és nekem mégsem kell izgulni, hogy mi történik Lilivel. Szeretem ha ilyen mobilan meg tudom oldani az életemet. Eszter itthon is írt a csajokról, mert nálam ragadt a füzetük. Nevetés " Nagyon megdícsérlek benneteket lányok, a mai munkátokért. Ügyesen jókedvűen tornáztatok! Lilit a kétkezes feladatokért, a térdnyújtásokért és a támasznál felállásokért dícsérem meg a legjobban. A műtét miatt a legmegerőltetőbb feladatokat ma nem végeztük. Katának a súlyzós feladatok az aktív térd hajlítások-nyújtások és a székkel lépegetés ment a legjobban. Vele kipróbáltuk az új AFO-t is, még rövid időre. Felálltunk, álltunk, nehezedtünk benne, ismerkedtünk vele. Lilinek ma nem eröltettem, Ő viszont a kis cipőjében is ügyesen lépegetett, a rövid távom. Köszönöm, hogy megmutattátok ismét a zenélő zebrát, nagyon jót játszottunk rajta! Jó étvágyat az ebédhez és jó pihenést!" Magyarázat AFO=rövid műanyag sín a lábukon.

 

26.-a csütörtök. Lilinek az élet minősége és az alvása olyan jó irányba változott, hogy el sem merem hinni és le sem merem írni, de komolyan. Felkeléskor Ő az első aki felkel és magától kel én még fent sem vagyok amikor Ő kel. Látszik, hogy ki van pihenve és nem küzdött semmivel sem az éjjel. Tanult egy új szót is ami a málna. Szóval isteni a csaj ahogy működik és él.

 

28.-a szombat. Nem semmi vessző futásom volt. A férjem dolgozott ilyen szép időben és nem itthon sajnos. Nem lehet megtenni, hogy nem megyünk sohova sem és ilyenkor jön a bármekkora kert áldásos érzése. Lecseréltem a törülközőket, ágynaműket húztam plussz ezek mellett kimostam 4 adag ruhát. Ebben a gyönyörű időben estére meg is száradt minden.  Elvittük a lányokkal a szelektív hulladékot, majd ők kint maradtak a kertben és miután leportalanítottam felmostam és kiporszívótam, a teraszokkal is megtettem ugyan ezt. Délután 17-re készen is voltam. Majd kicsit utcai életünket éltük, mert ugye bicajozni kell anélkül nem élet az élet és nap sem tellhet el. 20-kor jöttünk be gyors zuhany, átöltözés vacsi és olyan flottul megy az élet, hogy 21-kor mindenki ágyban volt. 20.15 felé szoktak lefeküdni de hogy itt ez a ragyogó idő most egy kicsit kezdjük kitollni a fakvési időt. 18.30-kor még meleg van és simán kint lehet lenni. Végre ebben a 4 napban jó idő lesz, reméljük valóban.

 

29.-e vasárnap. Mindjárt indulunk egy 10 km-es bicikli túrára. Minden évben kétszer, egyszer tavasszal és egyszer ősszel megrendezik az Érd körbe rendezvényt és ma erre megyünk a csajokkal. Erre Apa is jön így kivételesen nem nekem kell húzni a kisasszonyokat. Jaj de szuper volt a túra. Mondjam vagy nem kell természetesen, hogy Nórikának meg sem kottyant a dolog. Lehet, hogy a 15km-esre kéne menni legközelebb. Igazából csak azért nem vállalnám, mert ott már vannak emelkedők is benne. Na majd átgondolom és lehet, hogy inkább kétszer lenyomjuk a 10km-es távot. Nevetés

 

30.-a hétfő. Ma délelött Lilit vittem kontrollra a Heim Pálba Benedek doktornő-höz. Minden rendben találtatott és mehet a lány oviba. Ja és a legédesebb lányaim nekem vannak... (Mindenki ezt gondolja ezért engedtessék meg, hogy én ezt itt le is írjam. ) Bent vagyunk és a doktornő vizsgálja a Lilit majd elkezdünk beszélni, hogy mi és hogyna legyen majd a Nóri egyszer csak oda dordul a doktor nénihez és azt mondja neki... Köszönöm, hogy meg gyógyítottad a Lilit. Majd a Kata a babakocsiból elkezd kiabálni, hogy Én is Én is. Utána a Lili a kezemből mondja, hogy AHA. Természetesen könnybe lábadt az összes szemem és alíg bírtam tovább gondolkodni olyan édesek voltak. Így történt meg az is, hogy nem kérdeztem meg, hogy lehet-e Dévény tornázni a csajnak. Igen aki ismer és aki megnéz egy pár képet látja, hogy szőke vagyok igaz vannak reménysugár barnák, de ez néha nem számít. Ezek után elindultunk haza felé, itthon fekvés és mivel a csajok bicajozni akartak ezért felpakoltam a kocsira a bicajainkat és az utánfutót és felkelés után elmentünk bringázni. Van nálunk egy gát, egy deka fa sincsen rajta és ahogy a bicajom órája mérte és mutatta azt láttam a szememmel, hogy 38,5 fok van a napon. Nem vagyok normális tudom, de ebben a sok fokban lenyomtunk 12km-ert a tűző napon. Viszont a lányok roppant boldogok voltak és remekül érezték magukat. Ennél több nem is kell ezért érdemes élni. Nem?                            

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 63
Heti: 283
Havi: 1 156
Össz.: 438 928

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. április
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »