Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

3.-a szerda. Nem felejtettem el kivételesen írni, csak ma nem volt konduktív pedagógia a csajoknak. Nóri drága viszont volt iskolai előkészítőn és a tanár néni azt írta, hogy a lányka fáradékony. Kicsit fáj is érte a lelkem, mert valóban így van. Olyan nagyon le van terhelve ez a kislány, hogy nem is csodálkozom rajta. De semmit sem akar abba hagyni. Zene ovi, fejlesztő torna, ovis torna, úszás, iskolai előkészítő... Szóval sok minden és akkor a 3 gyereket 2 felöl össze szedni és kilogikázni, hogy kiért miért merre hova, egyedül jó kis sakkjátszma. Nevetés

 

8.-a hétfő. Gyógypedagógia foglalkozás:" A mai napon, egy kissé fázós reggelen gyorsan házikót építettünk a csoportszobában. A kislányoknak nagyon tetszett a kis kuckó, miközben vidáman daloltunk: Bújj, bújj zöld ág...űezután Lili ügyesen lépegetett, miközben a kezemet fogta. Kata dalokat kezdett énekelgetni: Süss fel nap! Csip-csip-csóka... Ábrázoláson ritmikus sorokat raktunk ki színes papírból, utána pedig fel is ragasztottuk a falevél és makk motívumokat. Ma az étkezés is jól sikerült, négy joghurt elfogyott. Mindkettőtöket megdícsérlek mert ügyesek voltatok!" Kata nagyon édes mikor elkezdi a dolokat énekelni, és nagyon komoly a verstudása. Természetesen egy halmozottan fogyatékos gyerekhez tessék ezt mérni. Nem kiáll és elmondja egy szusszra, van, hogy egy egy szót oda kell nekünk szúrni, de Ő onnan folytatja. Lili pedig egyre ügyesebben lépeget csak még nem képes a derekát egyenesen tartani, mikor lesz annyira erős, hogy ez is menjen hát az még egy nagy kérdés...

 

10.-e szerda. Konduktív pedagógia óra:"Ma is a kialakult menetrendünket követtük: A kétkezes manipulációnál tanultuk a bal kéz bekapcsolásást, a szem-kéz kordinációt, a ránézést, a mozgás szemmel követését. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek -főként feladathelyzetben- egyre többször vonják be bal kezüket a manipulációba, maguktól is. A passzív átmozgatást a kúszás -csak karral- és a mehezített kúszás (mindkét karon súlyzóban) követte. A bal kar előrevitelét, előre nyújtását Lilinél és Katánál motíválni kell, de így nagyon szépen próbálták a nyújtást, kb. 4 méter távolságon. A térdkézláb feladatokat is végeztük nehezített formában, létrában és súlyzóban lépegetve. Mivel ma a nagy ablakos szobában dolgoztunk, jól jött nekünk az az egy-két néni, bácsi akik az ablak elött ment-beszélgetett. A lányok kiváncsiságukban szépen próbálkoztak a lábratétellel felállással, a nehezedéssel, lépésekkel, széktolással. A munka közben beiktattuk a pörgős fotelt és a trambulint is, perzse nagy sikerrel. 1-1 joghurtot evett Lili és Kata is, ma Katát dícsérem meg a kanalazgatásért, odafigyelésért. Jó volt veletek dolgozni lányok."

 

11.-e csütörtök. A lányaim egy csúcsok továbbra is. Lili elkezd nyűglődni majd találn sírni is, mert Kata elvett tőle valamit, erre Kata kicsit elmegy majd vissza fordul vagy "csak úgy mentében elkezdi kántálni, hogy: Síró pityogó óvódába nem való... Tovább nem mondja, de ezt elmondja majd közli, hogy ugye Anya? Most éppen egy olyan gépben van a Lili benne, mint a babykomp csak a lányok méretére felnagyítva és Kata tolja a Lilit benne. De a játék is úgy jött, hogy Lili játszunk? Lili közli, hogy aha, majd Kata elkezdni tolni ebben a cuccban a Lilit és közben közli, hogy megyünk, mennek egy kicsit neki ütköznek a kanapénak majd jön egy jaj a Katától nem a Lilitől hanem a Katától és akkor jön a csing kiszállás. Majd kiköti a beszíjjazását a Lilinek és közli, hogy menjél, kiszállsz? Lili válasza ilyenkor, hogy NE. Lilinek esze ágában sincsen kiszállni és Ő meg veszettül próbálja vissza kötni magát. Majd jön az én hívásom, Anyuci, gyere Lilikét, Anyuci nem megy, erre megint Lilike jössz kiszállni? Majd a kanapé oldaláról elkezdi produkálni magát és a karfa felöl megy fel a kanapéra és természetesen mondja Lilinek, hogy nézdd Lilike, gyere te is kiszállsz? Fú de rafinált egy nő! Nevetés Azt hiszi ha elkezd valamivel mással játszani amit Lili is szeret akkor Lili kiszáll belőlle. Nem jött be egyenlőre Katának a csel.

 

15.-e hétfő. "A mai mozgás alkalmával gurultunk a szőnyegen és bebújtunk az alagútba. Lili nagy örömmel, gyakorolta, ismételgette: kukucs : "ku-ku". Ezután ujjtornát végeztünk a hüvelykujjam almafa... mondókával. Elutaztunk a mesebeli piacra ahol zöldséget, gyümölcsöt vásároltunk: alma, paprika, répa, kukorica, paradicsom... ezeket táskába pakoltuk és autóval hazavittük. Ábrázoláson falevelet színeztünk zsírkrétával. Zenehallgatáson a "Szállongó" c. dallal ismerkedtünk miközben próbáltuk az egyenletes ritmust tartani kopogással. A játékok közül ma is előkerült a labda és az építőkocka. Mindkét kislányt megdícsérem, de különösen Katát, mert ügyesen segített a rendrakásnál."

 

17.-e szerda. " Nagyon mozgalmas délelöttünk volt, sok-sok nyújtással, lazítással, akadályfeladatokkal. Egy-egy nehéz feladatok elvégzését mozgásos játékkal jutalmaztuk, így előkerült sor a pörgő fotelre, csúzdára, függő - korong - hintára. Ez utóbbit nagyon élvezték a lányok, Nóri is bekapcsolódott. Lilit kifejezetten megdícsértem, amiért néhány közös kar -előrenyújtás után - hasonfekve - már maga nyújtotta előre a bal karját húzódzkodásnál. Kata erre ma nehezen volt rávehető, Ő viszont a létrás - lábon 2-2 súlyzós - térdkézláb lépegetésnél ügyeskedett. Dolgoztunk háton fekve - nyújtásokat, hajlításokat végezve, hason csípőt nyújtva. Gurultunk, húzódzkodtunk, nehezített terepen nyégykézláboztunk. Tanultuk a lábtalpratételes felállásokat, nehezkedést oldalra lépést. Nóri is épített nekünk izgalmas akadálypályát, alagúttal, dombocskával, ugrálóval. Jól elfáradtunk a végen pedig mindannyian ladbaházikóztunk."

 

24.-e szerda. "Sok dolgunk volt ma is, így a 3 óránkat nagyon mozgalmasan töltöttük. Bevezetésként 2-kezes manipilációs feladatokat végeztünk, kis hengereket kellett össze illeszteni, hosszú távcsövet összerakni. A méret és a technika a duplo kockához hasonlít, a lányoknak nagyon tetszett, sokáig dolgoztak vele. Ma sokat tornászrunk zenére, főként a térdkézláb, kúszás akadályfeladatokat. Lili és Kata 5-ször felmásztak az emelkedőn úgy, hogy lábukra súlyzót kaptak, és csak váltva vihették őket előre. Így kellett a létrán, magasított létrán és a létra-dombon is átmenni. Tanultuk a talpratételes felállásokat a bordásnál, dalolva lépegetést. Ennél a feladatoknál Lili ügyeskedett, Kata kevésbé volt lelkes. Ma Lili és Kata is nagyon lelkesen kapcsolódtak be a legtöbb feladatokba, Nórinak pedig nagyon örültek."

 

29.-e hétfő. "A mai napon az őszi időjárás a legzordabb arcát mutatta. A csípős hideg szélben a havaseső hullott az ablakunk előtt. Persze a gyerekek már nem bánták vola, ha hó is esik, de megbeszéltük, hogy télen annak is eljön az ideje. Kata, Lili és Nóri sokat játszottak az egész délelőtt és ügyesen elkészítették a feladatokat. Mesehallgatáson felsoroltuk az "Oroszlánkirály" mese szereplőit és a "Micimackó" szereplőinek bőrébe bebújtunk. Énekeltünk, mondókáztunk: Füles mackó, Bujj-bújj zöldág, Csip-csip csóka, stb. Mozogtunk miközben tér-kéz-láb másztunk és akadályokat kerülgettünk. Megmozgattuk  az ujjunkat és utána kicsi papír-szellemeket színeztünk. Mindhármatokat megdícsérem, mert ügyesek voltatok! Nóri szépen énekelt és színezett, Lili nagyon sokat és ügyesen mozgott, Kata pedig szépen evett."

 

30.-a kedd. Jaj érzem én, hogy el vagyok maradva egy csomó írással, de a lustaság az kijött rajtam... Bocsánat, de sajnos magammal kellett foglalkozni és most az vette el az időmet és mire ide bírtam volna ülni írni, addigra leragadtak a szemeim. Meg az ilyen meg olyan szünet a kicsi ovijában és a csajokkal vagyok és ez olyan jó és úgy élvezem. Nevetés Szóval megpróbálok rákoncentrálni és az elkövetekző 4 napos szünetben pótolni az a sok szépet és jót amit a fejlesztők írtak a lányokról. PÓTOLTAM. :) :) :)

 

31.-e szerda. "Ma nagyon sokat tornáztunk zenére, amit a lányok nagyon élveztek. Zenére nyújtózkodtunk, gurultunk, húzodzkodtunk. Lilinek és Katának is egyre szebben megy, másztunk fiziológiás mozgással. Kata sokat énekelt, sok dalba bekapcsolódott. A manipulációnál ma is készítettünk látcsövet, fogás - elengedést tanultunk a bal kézzel - babzsákokkal, pálcára kaikákat húztunk. Bordásfalnál tanultuk a váltott lábbal történő felállásokat, térdnyújtást, nehezedést, hintázást, oldalra lépseket. Jutalomként ma sem maradhatott el a hintázás -korong hintán. A legnagyobb sikere mégis a babújós - forgó hengernek volt, amin a foglalkozás végén játszottunk nagyot. Az étkezésen ma nagyon megdícsértem a lányokat, kb. 8 falatot sikerüllt szépen merítve, szájhoz víve okosan megenni. A többinél segítettem. A kerettel lépegetéshez ma Lili és Kata is kapott karsínt. A nyújtásokat segítettem, de mindketten szépen indították a lépéseket, az érintettebb lábbal is okosan próbálkoztak. A törzsizomzatot ma főként hason fekvésben, nagy labdán és felülésekkel erősítettük. Ügyesek voltatok." Fú na tessék utol értem magam, napra kész vagyok a fejletszőink írásaival illetően.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 73
Heti: 238
Havi: 1 111
Össz.: 438 883

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. október
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »