Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

6.-a hétfő Lassan itt az iskola vége. Még a Nóri nyomja a hajrát így év vége felé, mert ugye ilyenkor kell agyon gyötörni azokat a szegény gyerekeket, dolgozat dolgozat hátán és van olyan nap mikor legalább kettő tantárgy is elő kerül. De nem baj megy ez nekik ebben a rohanó világban legalább megtudják milyen a felnőtt világ... Na de egy kicsit hagy meséljek Nóri ének tanár nénijéről (sosem szoktam panaszkodni, de most megteszem) már az év elején nem tetszett szerintem neki, hogy Nóri az ének tagozatos osztálybe került. Szerinte Nóri minden segítséget megkapott a furulya felzárkóztatáshoz, de lassúb az elvártnál írta nekem egy oldalon keresztül az üzenőfüzetbe... Aztán felvettem ahogy Nóri furulyázik és elküldtem egy osztálytársa anyukájának a videót, amint megnézte azonnal hívott és mondta, hogy Ő ugyan nem szeretne bele szólni, de Nóri fordítva fogja a furulyát. Na kérdem én ha a gyerek megkap minden segítséget akkor Ő, hogy is nem veszi észre ezt az aprócska kis bajt? Aztán az év folyamán volt még problémája a lányommal, de hála istennek mivel elég magas az EQ-ja Nórinak ezen hamar túl lendült. Nóri fejlesztésre jár, mert a tanulási képességet vizsgáló bizottság BTM-esnek minősítette, sajnos pont ének óra alatt viszik el a lányomat, mert akkor van erre idő, egy párszor megjegyezte Nórinak, hogy Ő ezt nem érti miért pont éppen az ének óráról kell elmenni fejlesztésre. Mondanom sem kell, hogy az üzenőfüzete csak azzal van tele, hogy Ő kényszer írásait olvasom. Jobbnál jobb írások. Nevetés Sajna ma Nóri nem hozta haza az üzenőfüzetét, de ha haza kerül akkor le írom miket írt nehogy csak én mulassak rajta megosztom mindenkivel. Egyszer én is vissza írtam egyszer, de többet nem, mert a tanárnő arra már nem vette a fáradtságot, hogy elolvassa amit én írtam. Le írtam, hogy Nóri BTM-s stb., illetve azt is kértem, hogy Nórit pontosan az óra végén engedje le, mert Lilivel és Katával kedden és csütörtökön vannak velük otthon és nem kell elcipelni magammal a halmozottan fogyatékos gyerekeket, ezt az igazgatónő megengedte, az első hónapokban egyszer sem bírta a Nórit szó nélkül elengedni, sokat mondta a gyereknek, hogy te mitől vagy ilyen különleges, hogy te  a főbejáraton mehetsz ki és nem a töbiekkel... Kedves tanárnőnek azt hiszem kár is lenne sorolni mitől olyan különleges az én lányom, neki az EQ-ja biztosan nem annyira magas, mint a Nórinak. Azt hiszem amin átment a kislányom és amit naponta átél a testvérei miatt, testvéreivel Ő már régen bele roppant volna. Ma Nórit feleltette kapott furulyából egy 1-est, egy olyan anyagra amit másodikban tanultak. De hála égnek csütörtökön javíthat igaz, hogy közölte, hogy őt nem érdekli mit ír be az anyád és az sem érdekli, hogy másodikban tanulták és Nóri nem járt ebbe az iskolába ne keressen kifogásokat. Szóval egy igazi szuper tanárnő örülök, hogy ilyen emberek vannak a közoktatásban. Így sosem lesz jobb. Sírós

 

7.-e kedd Itt vagyok az üzenőfüzet beírásaival. "Tisztelt Szülők! Nóri felzárkóztatása ének-zene tantárgyból lassabb az elvártaknál. Ennek oka: szétszórt figyelme, alul motiváltsága. Segítségüket kérem: beszélgessenek arról, hogy fontos a matatás helyett arra figyelni, ami az órán történik. Minden segítséget megkapott a furulya használatához otthon kell sokat gyakorolnia. Segítségüket köszönöm. K. M. ének"

Én erre válaszoltam sajnos nem azt amit gondoltam, mert akkor biztosan sosem osztályozta volna korrekten a gyereket. Nem tudom mit vár? Én motíváljam itthonról a gyereket, ezek szerint nem tudja lekötni, mert nem olyanok az órái, hogy a Nórit érdekli. Érdekes egy matek óra sokkal jobban leköti ott szeret részt venni, akkor az hiszem, hogyha ott a tanár le tudja kötni akkor az ének órával nincsen valami rendben... Az ének órának arról kellene szólni, hogy jaj de jó, hogy el lazulunk várjuk az órát, mert fel lehet szabadulni. Ezzel szemben az én lányom rosszul van, görcsbe rándulva megy be az órára. Mindig próbálom elmondani neki, hogy csak 45 perc bírja ki ne foglalkozzon vele, hogy hogyan bántja a tanár bármivel is amit mond, figyeljen az órán legyen túl rajta és nem kell vele többet törődni. Az üzenőfüzetbe írt írásomra nem válaszolt, majd egy olyan óra anyagát kérte a Nórin számon amikor Nóri fejlesztésen volt. Ekkor is írtam neki, hogy Nóri  nem vett részt az órán így nem tudja mit pöttyöztek le a furulyához. 2015.XI.29.-én írtam be azóta sincsen alá írva... De bementem a fogadó órára, hogy a segítségét kérjem ott voltam 45 percen keresztül a két halmozottan fogyatékos gyerekemmel. Félóra késéssel megérkezett majd megnézte az üzenőfüzetet ami  a kezemben volt és rá van írva a gyerek osztálya is, majd közölte, hogy nem az én osztályomba jár a gyerek, Önt nem hívtam be és kiküldött... De aztán beszéltünk és elfurulyázta nekem a dalt. Nóri emiatt hála égnek meg tudta tanulni és 5-öst kapott belőle. 

De van ám még másik levél is. " Tisztelt Szülők! A  mai órán Nóri nem élt a gyakorlás lehetőségével - nem oldotta meg a feladatát. Kérem beszéljenek erről otthon! Köszönöm. K. M."

Alá írtam, mert vagyok annyira inteligens, de ahogy Ő nem írt semmit (én már többet is írtam, mert le írtam a nevemet) engem sem hatott meg az irománya. 

Reméljük jövőre is Ő lesz az ének tanárnő, mert akkor a lányom biztosan megbukik, amit most meg is ígért neki, hogyha ad neki egy darab 1-est a másodikos furulya tananyagra. Na jó figyelmeztette, hogy nem érdekli, hogy a Nórinak ez nincsen meg és az sem baj, hogy másodikban nem is járt ebbe az iskolába. 

Azt hiszem, hogy ma is el tudom mondani mennyire magas az érzelmi inteligenciája a lányomnak. Nórinak hamarabb van vége az iskolának, mint a Lilinek és a Katának, erre ma reggel megkért, hogy hagy mehessen be a testvéreivel az iskolába, mert Ő szeretne ott lenni velük és ha kell segít mindenben. Azt hiszem elég jól sikerült szocializálni a lányunkat, hasznos kis emberke lesz ebben a társadalomban. 

 

9.-e csütörtök Ének tanár néni mai gyöngyszeme az utolsó napon. Hétfő óta a környék mást sem hall nálunk csak furulya szót, szerintem már mindenki kívülről tudja a dalt. Nóri is nagyon szépen hibátlanul fujta egészen a mai napig ahol is 8. órában javíthatott a hétfői egyesén. Teszem hozzá, hogy a kocsiban is állandóan fújta a furulyáját, hogy jól sikerüljön neki a javítás. Elkezdődik az óra kislányom előre remeg ettől a tanártól szól, hogy Ő javítani szeretne, erre közli a tanárnő, hogy nem javíthat és valami mesét kezdenek el nézni. Kint 29 fok van szeptemberben ha jó az idő kint tanulnak, erre most 29 fokban bent mesét néznek és nem is lehet javítani. Nóri teljese streszben van, hogy akkor most meg fog bukni énekből. Egyszer csak nagy kegyesen kiszólítja, hogy akkor jó lehet javítani Nóri egyébként is útál szerepelni kiállni és még ez a kis közjáték, de sikerült és elfurulyázta 3-ra a dalt. A tanárnő nem bírt magával és a tájékoztatóba (régen ez volt az ellenőrző) ahol ugye csak jegyek vanak képes volt egy 3 sort írni nekem is. "Szakvéleményt figyelembe véve - Sok gyakorlás szükséges a jövő tanév sikeres előmenetele érdekében!" Annyira imádom, hogy meg kell hunyászkodni és laposkúszásban lenni a gyerekem miatt, mert ez mindre képes. Szerintem csuda kis cuki fenyegetés már a 4. osztályra előre vetítve, ha nem tanul csak ennyit, akkor jövőre meg fog bukni... Igaz most 4-es feletti átlaga van. 

 

20.-a hétfő Lilinek és Katának is megvolt az osztálykirándulása. Egy állatokkal teli udvarban voltunk. Volt pici póni, kecske, nyúl, alpaka, sok játék lehetőség, trambulin, többféle hinta. Nagyon élvezte mindenki a kirándulást. Az idő is kegyes volt hozzánk, sőt nagyon is kegyes annyira sütött a nap, hogy a szabadon hagyott részeink, mint kar és nyak és arc, egy kicsit meg is pirult. Miután az állatokat megnézték, megsimogatták, ölbe vették a gyerekek sétáltunk még egyet a Normafánál és az ebédünket is ott fogyasztottuk el a szabadban.

26.-a vasárnap Végre a héten nyár volt tudom, hogy sokan nem szeretik ezt a nagyon izzadós időt, de nekem a lányokkal sokkal könyebb. A három lánykára annyi ruhát adok összesen, mint télen egy fél gyerekre. Mindenben annyira mások a lányok, még ilyan időben a pancsolást ismindenki másként csinálja... Lilit semmiképpen nem lehet kimozdítani a házból, hiába is visszük ki Ő az első adandó alkalommal bejön és hűsöl. Kata na Őt pedig ki sem lhet robbantani a vízből, Ő állandóan pancsol. Nóri az arany középutat választja, ha van kedve pansol ha nem akkor csak üldögél a székbe, majd gondol egyet és bejön a házba.  



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 39
Heti: 158
Havi: 785
Össz.: 438 557

Látogatottság növelés
Oldal: 2016. június
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »