Lili Kata Nóra

Nem adjuk fel!!!

2.-a szombat. Ma mivel szép időt mondtak elmentünk kirándulni. Elsőre Dobogókő felé mentünk, ott sétáltunk egy kicsit. Onnan a hegyen át Esztergomba jutottunk és ott is sétáltunk. Majd megérkeztünk Visegrádra. Még Apa parkolt addig én szokásomhoz híven két gyerekkel elkezdtem menni a kezemben, de most nem úgy sikerült ahogy kellett volna, két gyerekkel estem akkorát a Duna parton, hogy öröm volt nézni. De olyan furi hogy mennyi mindent végig tud gondolni az ember a másodperc töredéke alatt. Szóval Kata volt a bal kezemben, Lili a jobban Lili arcal előre volt, szóval ezt végig kellett gondolni, hogy akkor ha most esünk, akkor Lilire esünk mindeketten a Katával... Szóval ez nem jó, akkor most, hogy is legyen, ja igen leteszem a könyököm, aztán onnan le tudom tenni lasabban a Lilit és akkor a Katát ki tudom tartani. Így is történt biza, hogy a könyökömmel tompítottam az esést, konkrétan a könyökömre estem és akkor onnan le tudtam tenni a Lilit. A csodával határos módon a könyököm nem törött el, de fájt nagyon, remegni pedig úgy remegtem, mint a kocsonya, hogy a kislányoknak ne legyen semmi baja sem. Apa rohant hozzánk, mert szegény csak amikor tolatott a parkolóból akkor látta, hogy eltanyáltam mindkét gyerekkel. Megúsztuk, megebédeltünk majd bobozni mentünk. Mindhárom lány nagyon élvezte a bobot, mert bíz Lili és Kata is bobozott Apával 

 

4.-e hétfő. Vége az őszi szünetnek éa megint kezdődik a suli, az ovi. Szeretem, hogy okosodnak és közösségbe járnak, de kár lenne álszenteskedni és nem elmondani, hogy mennyire élveztem azt, hogy nem kell időre 5.35-kor kelni és lehet legalább 7-ig aludni. Szóval így mamár mindenkinek volt órája. Nórinak hol megy hol nem megy a tanulás. Van, hogy a t betűt a k betűvel keveri az a és e betűt keveri és jobbról balra olvas... Aztán van, hogy a kivonás megy ezerrel, majd az össze adás, vagy fordítva. Én kezdek kétségbe esni, de a tanár nénik dícsérik a csajt és az olvasása is 90%-os... Szóval lehet, hogy csak én látom másként a dolgokat mint ahogy van. Az igaszsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy most van elsős gyerekem és több nem is lesz és fogalmam sincsen, hogy hogyan kell ezt csinálni. De talán bele jövök, jövünk. 

 

13.-a szerda. Ma voltunk Katával ortopédia ellenőrzésen a Botox kezelés után. Most videós dokumentálás is volt, hogy a doktor bácsi követni tudja a gyerekeket ki hogyan fejlődik és kinek milyen és mennyi változást hozott ez a kezelés. Ja és a legfontosabb Nórinak megnézte a védőnő a szemét az iskolában (védőnő!!!) és kaptam egy orvosi papírt, hogy a gyerekem bizonytalanul lát távolra. Marha jó mi? Elementem itt helyben, hogy akkor vizsgálja meg egy orvos a szemét a csajnak, elmondtam róla mindent (ekkor nem vittem, mert suliban volt a Nóri) gondoltam én kis naív, hogy egy távol látást, itt helyben is meg tudnak nézni... ÁÁÁ ez csak egy hiú ábránd volt, mondta, hogy Ő megnézi (hosszas gondolkodás után) de aztán szerinte Ő tovább is küldi a gyereket a klinikára. Mondtam a doktor bácsinak, hogy akkor mi inkább kihagynánk Őt a dologból, mert felesleges körnek érzem. A Katára meg határozott nem volt a válasza, hogy Ő nem tudja megfelelően megnézni... Na szép mondhatom, most ki tudja melyik csajjal meddig várok szemészetre, hogy be tudjak jutni. 

 

21.-e csütörtök. Honnan tudod biztosan, hogy karácsony lesz? A Tv-ből az tuti, mert ennyi éhező gyerek, szegény ember a világon nincsen egész évben mint amennyi most. Ja és a mese csatornán több a játék reklám már mint a mese. Komolyan mondom, hogy alig van bekapcsolva a Tv és vásárolni sem megyünk a lányokkal, mert ott is megy már a játék vásár. Szóval indul a karácsonyi őrület az emberek zsebéből a pénz kihúzás.

 

22.-e péntek. Megint alakítottak a csajok Nóri ágya emeletes, de nem létrán, hanem lépcsőn lehet oda felmenni. Mondjam, hogy természetesen Lili és Kata is fel tud menni... Eddig csak a fürdőszoba volt bezárva, mert a víz pacsálás az egekbe kezdett ugrani és élvezték a csajok. Aztán most a Nóri szobája és bezáródott. Bezártam az ajtót majd vissza jöttem a nagyszobába, de hallom, hogy Lili mégis be tudott menni. Megyek a szoba felé és kérdezem, hogy mit csináltok? Erre Kata (aki éppen a kis kezét teszi be a szobába) közli, hogy semmit és vissza húzta a kezét. Kihoztam Lilit a szobából ismét becsuktam az ajtót és eljöttem. Erre hallom, hogy Kata suttogva közli, hogy csináld Lilike... Szép kis banda    Valószínű, hogy Lili mivel lát Ő látja, hogy a kilincset le kell nyomni és ahogy felnyúl és bele csimpaszkodik a kilincsbe az ajtó természetesn kinyílik.

 

26.-a kedd. Ma voltunk szemészeten az össze kisasszonnyal. Nórinak azt mondta a védőnő az iskolában, hogy bizonytalanul lát távolra. Katának pedig nőtt egy valami a  szemére az egyetlen látóra, így elmentünk hát a szemészetre. Időpotunk nem volt, csak problémánk így sajna csak be tudtunk pofátlankodni a doktrnőhöz és kivárni a sorunkat. Nóri szeme jó, pupilla tágítás nélkül a gép mínuszosat mért, de két szemmel szépen tud komenzálni, nem kell neki szemüveg. Kata szemén az a valami árpa, de nem kell rá semmi és a látására sincsen semmilyen hatással. Lili meg ha már ott volt, akkor őt is megnézte a doktornő, neki minden rendben a szemével. Szemészet egy évre kipipálva, ha baj van akkor megyünk ha nincsen baj akkor csak egy év múlva kontroll. 

 

28.-a csütörtök. Ma reggel éhgyomorra Nóri egy matek tájékozódó felmérővel kezdte a napot és mi a szülőin fejeztük be és mondta meg a tanítónéni az eredményt, hogy Ta-dam és dob pergés :) :) :)  5-ös lett a lányom matek felmérője. El sem tudom mondani mennyire boldog és büszke vagyok erre a kisasszonyra. Nagyon szépen fejlődött a múltkori 3-as lett és a mostani pedig 5-ös. De ne igyunk még a medve bőrére, mert kedden jön az első és másodikból a felmérő ami a két tájékoztató anyagát öleli fel. Szóval egy 3-as és egy 5-ös na jó kiegyezünk egy 4-sel. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 50
Heti: 246
Havi: 1 384
Össz.: 437 716

Látogatottság növelés
Oldal: 2013. november
Lili Kata Nóra - © 2008 - 2024 - likano.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »